Jan 31, 2012

H Aγάπη




Ήταν τρελός για την Ελένη ο Νικόλας. Την είχε γνωρίσει στο μάθημα των computer πάνω που είχε αρχίσει να βαριέται και σκεφτόνταν να κάνει reset και να μην ξαναπατήσει ποτέ. Τότε ήταν που εμφανίστηκε η Ελένη, ντροπαλή στην αρχή και όλο και πιο τσαχπινογαργαλιάρα στην συνέχεια. Και όμως, παρά το γεγονός οτι έδινε την εντύπωση ατόμου-παραλία, κάτι πάνω της φανέρωνε μια υποβόσκουσα σοβαρότητα. Και η αλήθεια ειναι οτι είχε πολύ τσαμπουκά εκεί που χρειαζόνταν και εν ανάγκη σου έριχνε και καμιά λεκτική κλωτσία στ' αρχίδια και έψαχνες τον εγωισμό σου πολλές μέρες μετά. Και αυτό γιατι η Ελένη δεν είχε μεγαλώσει σε διαμέρισμα στον Χολαργό με ΝΟΥΝΟΥ και Κάντυ-Κάντυ, αλλά σε χωριό με κατσικίσιο γάλα (πέτσα, μυρωδιά βυζιού κατσίκας - δεν πίνεται σου λεω) και κλέφτες και αστυνόμους τα καλοκαιρινά βράδια με τα άλλα συνομήλικα τέρατα.

Αυτο τον συνδυασμό στο χαρακτήρα της ήταν που γούσταρε ο Νικόλας, ο οποίος ήταν πιο intellectual κατάσταση. Είχε ασχοληθεί με ποίηση και φιλοσοφία, μετά με τον αποκρυφισμό, μέχρι που φοβήθηκε και τα παράτησε, και ύστερα μετά από ένα μικροπρόβλημα με ναρκωτικά και μια περιστιασιακή σχέση με μια τσιμπουκλού (συγγνώμη, αλλά ήταν) το είχε γυρίσει στο νεοχριστιανισμό και τις παραδοσιακές αξίες. Στην Ελένη λοιπόν ο Νικόλας έβλεπε το ιδανικό που είχε πλάσει στο μυαλό του. Ονειρεύονταν την απόλυτη πνευματική ταύτιση και -κακά τα ψέματα- τα υπερμεγέθη βυζιά της. Άρχισε λοιπόν να την πλησιάζει σιγά-σιγά, να της λέει κρυόκωλα αστεία με τα οποία η Ελένη γέλαγε από ευγένεια, να τη ρωτάει για τα χόμπι της και γενικά να παίζει τον κουραστικό ρόλο που η άδικη κοινωνία έχει επιβάλει τόσο ύπουλα στα αρσενικά μέλη.

Τελικά όμως κατάφερε να της αποσπάσει το τηλέφωνο και τη φράση "πάρε να κανονίσουμε για κανένα καφέ". Ε τι διάολο..!! Τηλέφωνο του έδωσε, εδνιαφέρον έδειχνε, δεν φαίνονταν να υπάρχει τρίτος στην υπόθεση, οπότε ο δρόμος ήταν ανοιχτός!

Τις δυο πρώτες φορές ήταν άτυχος γιατί το τηλέφωνο το σήκωσε ο μπαμπάς, παλιός αστυνομικός στο επάγγελμα και στη νοοτροπία, του οποίου και μόνο η φωνή όταν έλεγε "Εμπρός;!" ήταν αρκετή για να κατεβάσει το ακουστικό όποιος δεν είχει πάρει να μιλήσει στον ίδιο, πόσο μάλλον στην 22χρονη κόρη του. Αντί αυτό όμως να αποθαρρύνει τον Νικόλα, τον πόρωνε ακόμα περισσότερο και τον όπλιζε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Η Ελένη είχε κυριεύσει το μυαλό του και καθόριζε τις πράξεις του.

Την τρίτη φορά το σήκωσε η μαμά:
Μ: Παρακαλώ;
Ν: Καλησπέρα... μήπως είναι εκεί η Ελένη;
Μ: (με ανήσυχη φωνή) Ναι, Δημήτρη μου, μισό λεπτό...
Ν: (κλικ)

Ο Νικόλας σήμερα είναι 27 χρονών, αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού, είναι άνεργος και μισεί όλους τους φαντάρους που υπηρετούν εθελοντικά σε εκστρατευτικά σώματα στο εξωτερικό και έχουν γκόμενες στην Ελλάδα

Κ.Α.
"Κι ύστερα ήρθες και μ' έλυσες"

Υ.Γ. Όλα τα πρόσωπα της παραπάνω ιστορίας είναι φανταστικά. Τα έχω γνωρίσει και είναι γαμώ τα παιδιά σας λέω.




No comments:

Post a Comment