align box

Feb 11, 2010

Η θεωρεία του ευνούχου φίλου

Ο Τηλέμαχος έκλεισε βιαστικά την πόρτα πίσω του, ξέχασε να κλειδώσει, κατέβηκε τρέχοντας τις σκάλες και μπήκε στο αυτοκίνητο του.Το ραντεβού ήταν ιδιαίτερα αόριστο, "γύρω στις 8" είχαν συμφωνήσει με τη Χριστίνα, αλλά δεν ήθελε επ'ουδενί να αργήσει και ήθελε και να σταματήσει σ'ένα ανθοπωλείο στο δρόμο.

Με αλλά λόγια ο Τηλέμαχος ήταν τρελα καψούρης με τη Χριστίνα, χωρίς αυτή να το ξέρει και χωρίς να χρειαστεί ποτέ (sorry,Μάχο) να το μάθει...

Έφτασε κάτω από το σπίτι της στις 7:30 και, πάνω που θα άρχιζε να αναρωτιέται αν θα ήταν πολύ κάρφωμα να χτυπήσει από τώρα το κουδούνι, χτύπησε το κινητό του.

BREAK

Δυο είναι τα μεγάλα ξενερώματα στη ζωή του ανθρώπου:

Το ένα είναι να γυρίζεις ψόφιος από τη δουλεία στο σπίτι, να ετοιμάζεις κάτι στα γρήγορα για να φας, να φοράς τις πιτζάμες σου, να πλησιάζεις τον καναπέ, με το πιάτο στο αριστερό χέρι και το τηλεκοντρόλ στο δεξί, και τη στιγμή ακριβώς που ξαπλώνεις στον καναπέ, με μια ακατάσχετη όρεξη για οριακή τηλεαποχαύνωση, να ανακαλύπτεις ότι η TV είναι κλεισμένη από το κουμπί που έχει πάνω της και δεν μπορεί να ανοίξει από το τηλεκοντρόλ. Τίποτα δεν έχει κουράσει τον δυτικό άνθρωπο περισσότερο από το σήκωμα και τη διαδρομή καναπές-τηλεόραση και πάλι πίσω.

Το δεύτερο είναι να περιμένεις εναγωνίως τηλέφωνο από Αυτόν/ήν, να έχεις απαγορεύσει σε ο,τιδήποτε με 2 πόδια και εγκέφαλο να πλησιάσει τη συσκευή 2 ώρες πριν και μετά από την ώρα που υπολογίζεις ότι θα σε πάρει, το τηλέφωνο να χτυπάει στη σωστή στιγμή, και να είναι ο Τάκης από τη δουλεία που πήρε να σου εξηγήσει για τέταρτη φορά τις τελευταίες δυο μέρες γιατί....
Η αναγνώριση κλήσεων στα κινητά μετρίασε κάπως την ισχύ του εν λόγω σοκ και όπλισε τον αποδεκτή της κλήσης με τη δυνατότητα να εφευρίσκει ένα σωρό ψέματα για να δικαιολογήσει το γιατί δεν άπαντα στους εκάστοτε Τάκηδες.



Μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του Τηλέμαχου, όμως , η οθόνη του κινητού έγραφε "Χριστίνα". Προσπάθησε να κρύψει τον ενθουσιασμό του και, κατά κάποιο τρόπο, να μην ακουστεί σαν κάποιος που έχει ήδη παρκάρει από κάτω.
"Ανησύχησα μήπως και δεν έρθεις",
"Αργείς;Βιάζομαι να σε δω και να σου μιλήσω"
και (εκδοχή πορνό) "Μην αργείς, πουτσαρά μου,έχω λιώσει απ' την καύλα μου για πάρτη σου!!!"
ήταν οι τρεις εκδοχές που πέρασαν αστραπιαία από το ερωτευμένο μυαλό του Τηλέμαχου καθώς απαντούσε στην κλήση, αλλά αντί γι'αυτά:"Τηλέμαχε;...η Χριστίνα είμαι...να σου πω, μωρέ, μήπως μπορείς να μου φέρεις τσιγάρα καθώς θα έρχεσαι;"

Συγχαρητήρια, αγόρι μου, έκανες το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να γίνεις ο "ευνούχος φίλος" της Xριστίνας.Μέσα στις επόμενες μέρες/εβδομάδες, θα σου μιλήσει για τον πρώην ή,ακόμα χειρότερα,τον νυν γκόμενο της που είναι με Erasmus στην Αγγλία και τα προβλήματα τους,θα χτυπάει το τηλέφωνο και θα χάνεται με τις ώρες στο άλλο δωμάτιο όσο εσύ κανείς ζάπινγκ και παίζεις με το καναρίνι, θα της μιλάς για πράγματα που εσύ θεωρείς σημαντικά και, εκεί που νομίζεις ότι σε προσέχει,θα σε κοιτάζει στα μάτια και θα λέει: "Θα κάνω καφέ,θες;", θα πει στη φίλη της την Ειρήνη: "Έλα ,λέγε, μην κολλάς επειδή είναι ο Τηλέμαχος μπροστά, τα ξέρει όλα για μένα.." κάνοντας σε να νοιώσεις τελείως γκέι, και βέβαια αν προσπαθήσεις να της μιλήσεις για εσάς τους δυο, θα μάθεις ότι είσαι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος στη ζωή της, αλλά η μόνη πιθανότητα να ξαπλώσεις δίπλα της είναι σε ομαδικό τάφο.

Γι'αυτό σου λέω, Τηλέμαχε.Μην απαντήσεις στο γαμημένο το τηλέφωνο. Βάλε μπροστά και
φύγε! Κρατά το χρόνο και την αξιοπρέπεια σου για κάτι καλύτερο...



Κωστάκης Ανάν

1 comment: